Sarı Saltuk Gazi Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizin de paydaşı olduğu, Seyyid Ali Sultan Ocağı Dedeler Babalar Birlik Cemi, Dillerde Söylenen Seyyid Ali Sultan- Kızıl Deli Konferansı 10 Aralık 2022’de Edirne’de gerçekleştirildi.

Sarı Saltuk Gazi Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizin de paydaşı olduğu, Seyyid Ali Sultan Ocağı Dedeler Babalar Birlik Cemi, Dillerde Söylenen Seyyid Ali Sultan- Kızıl Deli Konferansı 10 Aralık 2022’de Edirne’de gerçekleştirildi. 

Batı Trakya’da faaliyet yürüten Seçek (Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği) ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Türk Kültürü Açısından Hacı Bektaş-ı Veli Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin katkılarıyla hazırlanan konferansa, Prof. Dr. Ahmet TAŞĞIN, araştırmacı yazar Refik ENGİN ve Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Ayşegül KILIÇ katıldı. Kılıç konuşmasında, Rumeli Dervişlerinin öncüsü Sarı Saltuk Gazi ve Seyyid Ali Sultan’dan ve Balkanlarda şeyh ve dervişlerin öneminden bahsetti. Yunanistan, Bulgaristan ve Makedonya’dan da katılımcıların olduğu konferans, birlik ve beraberlik mesajlarıyla sona erdi.

Bu içerik 10.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 72 kez okundu.